Weezepoel Vloeren en Wonen – Goes
Toen hij slechts 19 jaar oud was begon Erik Weezepoel zijn eigen vloerenwinkel in Goes. “Ik ben daarbij aangeschoven en hierin meegegroeid”, vertelt zijn vrouw Brigitta. Zij staat in de winkel en doet de boekhouding, terwijl Erik de vloeren bij de mensen thuis legt. Brigitta vertelt dat vloeren verkopen niet zo moeilijk is, maar het gaat verder dan dat. Ze wil mensen ‘woonplezier voor jaren’ bieden. “Bij alles wat we doen willen we graag de lat hoog leggen.”
In 2018 verhuisde vloerenwinkel Weezepoel van het oude pand naar een nieuwe winkel op het industrieterrein. “Wij groeiden daar eigenlijk gewoon uit ons jasje. Dus toen de gelegenheid kwam om deze grond te kopen, hebben we de sprong maar gewaagd”, vertelt Brigitta. Ver hoefden zij en Erik niet te verhuizen: de winkel bleef binnen de grenzen van Goes, waar de Zeeuwse klanten hen nog steeds weten te vinden. “Ik kom van origine uit Haarlem. Daar was alles vrij anoniem. Dat is hier in het Zeeuwse niet.”
Met een op maat gemaakt ontwerp heeft Erik de nieuwe winkel grotendeels zelf gebouwd. Brigitta: “We zijn met de architect om de tafel gaan zitten. We hebben hem kenbaar gemaakt dat we zelf sociaal zijn, warme persoonlijkheden hebben en eerlijk en transparant zijn. Aan de hand daarvan zijn de materialen voor het pand gekozen.” Twee zijden van de winkel bestaan voor het grootste deel uit glas. Dit staat voor de eerlijkheid en de houten kozijnen geven de winkel een warme sfeer.
Wie voor tegels komt, zit gelijk goed zodra hij het industriële pand binnenstapt. Die liggen op de begane grond. “Maar pvc wordt het meest verkocht. En dan vooral de walvissengraat, het grotere broertje van de visgraat”, voor deze vloerentrend moeten klanten naar boven. Via de brede betonnen trap tegenover de ingang komen zij op de eerste verdieping waar onder andere de pvc-vloeren, het laminaat, het vinyl en het tapijt liggen.
Op de trap staat sinds kort een Otolift traplift. “De traplift staat er uit het stukje sociale. Om niemand uit te sluiten.” Brigitta en Erik wilden het voor iedereen mogelijk maken om boven in de winkel te komen. Brigitta vertelt dat ze eerst hebben gekeken naar de mogelijkheden voor een personenlift. ”De lift was een beetje hoog gegrepen. Toen kwamen we bij de traplift. En dat is eigenlijk, ik kan niet anders zeggen, heel goed verlopen. Snel contact en tijdens het gesprek met de vertegenwoordiger heb je al gelijk een offerte. Wat ik heel fijn vind, is dat er een sleuteltje op zit. Want je krijgt hier ook veel kinderen en dan wordt het een soort kermisattractie. Daar is hij niet voor.” Ook mensen die de traplift niet gebruiken reageren enthousiast: “‘O, wat goed dat jullie daar zelfs aan denken.’ Hij wordt zeker gezien en positief ontvangen.”
De traplift brengt klanten ook op ideeën: “We hebben klanten gehad die naar een appartement gingen; daar zouden zij hun oude dag slijten. Ze hadden hun vloer hier al gehaald. Maar toen ze terugkwamen voor gordijnen, was onze traplift net geplaatst. Nu hebben ze het appartement weer verkocht en wonen in een eengezinswoning. Ze hebben nu zoiets van ‘als het nodig is laten we een traplift installeren.’”
Brigitta en Erik vinden het belangrijk dat hun winkel bereikbaar is voor iedereen. Ook buiten de winkel worden daarom maatregelen genomen. “Straks willen we nog een mooi gestraat straatje”, vertelt Brigitta terwijl ze door de grote ramen naar de parkeerplaats naast de winkel kijkt. Hier ligt nu nog grind. “Maar dat is niet zo rolstoelvriendelijk, dus dat moet gedaan worden. Want uiteindelijk wil je niemand uitsluiten.”
Meer klantverhalen